lauantaina, syyskuuta 01, 2012

Se kevyempi kakku

Tein tässä kuluneella viikolla tosi hyvää piimäkakkua, ja vähän kevyemmin! :)

Kannattaa ihmeessä kokeilla! Yleensä kuivakakuista jää sellainen rasvan tunne kitalakeen, tästä ei jää, mutta maku ei kyllä kärsi yhtään! :)

Piimäkakku

2 munaa
3 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä, 1 dl juoksevaa margariinia (ohjeessa 175 g voisulaa)
2,5 dl piimää (rasvatonta)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa

Vaahdota kevyesti munat ja sokeri. Lisää piimä ja rasva. Lisää jauhot ja mausteet sekoitettuna toisiinsa ja kaada voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan.

Paista 175 C noin tunnin ajan.

Tuotoksesta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia, mutta hyvää on! Tänään vien lopun kakun mökille, jospa se siellä tulisi syötyä! :)

Kohta ollaan taas on the road, kuva kesäkuiselta reissulta.


Kivaa viikonlopun jatkoa! Nyt on pakko alkaa pakata, on jo kiire, äsken nukahdin vahingossa sohvalle.. Hups!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)