torstaina, huhtikuuta 23, 2015

MAKOISA PORKKANAKAKKU

Herkullista päivää!

Kakkureseptiä pukkaa, taas. Lupaan rauhoittua kunhan projekti Kardemumma on ohi.

Leivoin tuossa ehkä elämäni parhaan porkkanatortun, tosin kuorrute kaipaa vielä hiomista. Voi, kun mummo olisi vielä siinä kunnossa että voisi kertoa kuinka sai porkkanapiirakan päällisestä niin ylimaallisen täydellistä!

Mutta siis, asiaan.

PORKKANAKAKKU

























Tarvitset:

n. 350 g porkkanaraastetta (itsellä oli neljä keskikokoista porkkanaa)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus kardemummaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

(pähkinärouhetta)

Tee näin:

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm oleva vuoka. Itse käytän irtopohjavuokaa niin kakun irrottaminen on helpompaa. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan öljy ja porkkanaraaste, Sekoita pehmeästi munavaahdon joukkoon vaikka nuolijalla. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita hellävaraisesti taikinan joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175 C noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun hieman jäähtyä ja ota se pois vuoasta ja jäähdytä huoneenlämmössä.

Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja lisää sekaan tuorejuusto. "Vatkaa" lusikalla sileäksi. Lisää sokerit ja sekoita taas sileäksi. Tarkista maku. Levitä nuolijalla kakun päälle.

Voit koristella kakun pähkinärouheella tai vaikka strösseleillä tai toffeepalloilla..
Nosta kylmään hetkeksi että päällinen vähän jähmettyy ja nauti kahvin tai teen kera!

Kivaa torstai-päivää!
Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)