torstaina, syyskuuta 06, 2012

Herkullinen viilis-kakku

Anoppi oli tehnyt viime viikolla aivan ihanaa jogurttikakkua hedelmäpommi jugurtista ja no, sitäpähän ei tietenkään löydy kaupasta vähälaktoosisena, saati laktoosittomana. No, fiksuna tyttönä päätin tehdä kakun Pirkka viilistä. Hedelmän makuinen viili kun maistuu aika paljon hedelmäpommilta. Kakusta tulikin oikea menestys, tosi hyvää! NAM!

Tässä ohje teillekin jotka haluatte kokeilla:

Viilis-kakku

2 munaa
3 dl sokeria
2 dl viiliä, jogurttia, mitä nyt vain on, mutta itse käyttäisin maustettua ja kuitenkin neutraalin väristä ettei vaikuta kakun väriin
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
200 g margariinia / 2 dl juoksevaa Floraa

Sekoita munat, sokeri ja viili. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan rasvan kanssa. Sekoita, älä missään nimessä vatkaa jos et halua sitkeää kakkua!

Paista 175 C n. 1 tunti.

Mun seuraava haaveeni on kokeilla tehdä tää toffeevanukkaasta ;)

Pienenä vinkkinä teille, käyttäkää ihmeessä niitä vanhan ajan alumiinisia kakkuvuokia, alumiinin terveyshaitat on hömpänpömppää, elintarvikeala käyttää niitä jatkuvasti. Alumiinivuoassa kakku onnistuu aina! :)
Itsellä on rakkaan mummuni perintönä saatu kakkuvuoka käytössä ja toimii aina! Ja tulee kaunis kakku myös! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)