sunnuntaina, toukokuuta 19, 2013

Helppo mansikkahyydykekakku

Mansikkahyydykekakku
Tätä kakkua tein eilen ihan kokeilumielessä ystäviemme läksiäisiin ja kyllä kannatti. :)

Mansikkahyydykekakku

Pohja:
175g Domino-keksejä (käytin Pirkan vasaavia)
50g voisulaa/margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl Valio mansikkakermaa (laktoositon)
2 prk Valio mansikkarahkaa (makea mansikka)

Kiille:
1dl Ekströms mansikkamehutiivistettä
2dl kiehuvaa vettä
n. 1-2 tl punaista elintarvikeväriä
(nyt en muista kiilteen liivatemäärää, mutta kannattaa noudattaa liivatelehtien pussin kyljestä mittasuhdetta leikattava hyytelö ja ehkä lisätä vielä aavistus enemmän liivatetta niin tulee hyvä)

Laita keksit pakastepussiin ja murskaa hakkaamalla vaikka kaulimella. Sekoita voisula murskattujen keksien joukkoon ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. (Itsellä vuoan halkaisija ehkä arviolta 20cm)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Liota liviatelehdet 1 rkl kiehuvaa vettä ja lisää nauhana rahkan joukkoon. Sekoita samalla. Lisää kermavaahto. Sekoita varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli mutta vähintään 4 tuntia.

Kiehuta vesi vaikka vedenkeittimessä ja liuota lionneet liivatelehdet kuumaan veteen. Lisää mehutiiviste ja elintarvikeväri. Anna hyytyä taas vähintään 4 tuntia.

Koristeeksi käytin sulatettua valkosuklaata ja mintunlehtiä.

(Ohje löytyy Valion maustetun rahkan makea mansikka kääreestä, mutta tätä on hieman sovellettu ja soveltaminen on teilläkin suotavaa. Tällä perusohjeella onnistuu kaikkien rahkojen kanssa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)