maanantaina, huhtikuuta 20, 2015

IHANA MUSTIKKAVALKOSUKLAAKAKKU

Suussasulavan ihana kakku tuli tehtyä tuossa perjantaina, ja sillä on herkuteltu tämä viikonloppu.

MUSTIKKAVALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
(Siinä vasta monta herkullista ainesta yhdessä)

























Tarvitset:

12 digestiveä
75 g voita

7 kpl liivatelehtiä
1 prk vaniljarahkaa
1 prk (200g) tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
sitruunamehua maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
n. puoli desiä sokeria
100 g valkosuklaata

2 liivatelehteä
2 dl mustikka tai vadelmakeittoa
200 g mustikoita
ripaus sokeria

Tee näin:

Sulata voi kattilassa ja murskaa keksit kaksinkertaisessa pakastepussissa kaulimella. Yhdistä ne ja taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Laita hetkeksi jääkaappiin.

Sulata 100g valkosuklaata vesihauteessa, anna jäähtyä. Laita 7 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa 4 dl vispikermaa vaahdoksi ja sotke toisessa kulhossa sekaisin vaniljarahka, tuorejuusto, sitruunamehu, vaniljasokeri, sokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta tilkka vettä ja puristele liivatteet siihen. Sekoita, ja valuta juustorahkaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Kippaa juustorahkaseos kermavaahdon sekaan ja sekoita vaikkapa nuolijalla pehmeästi mutta tehokkaasti massat yhteen. Kumoa seos pohjan päälle ja tasoita pinta siistiksi. Anna hyytyä n. 3 tuntia.

Valmista kiille. Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan 2 dl mehukeittoa ja 200g mustikoita. Kuumenna höyryäväksi. Purista ja liuota liivatteet kuumaan marjakiisseliin. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Muuten kiille valuu valkoisen massan sekaan ja kakusta ei tule niin kaunis. Kumoa jäähtynyt kiille kakun päälle ja laita hyytymään vielä pariksi tunniksi.

Aivan ihana kakku tuli, mukailin erästä toista kakkuohjetta mutta huomasinkin sitten että muutin oikeastaan kaiken tässä ohjeessa..

Herkullista viikkoa!
-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)