keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2015

IHANA SITRUUNAJUUSTOKAKKU


Raikkaan pehmeä sitruunajuustokakku

Tarvitset:

12 Digestive-keksiä
n. 75 g voita

6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
sitruunamehua maun mukaan

mangososetta tms. sosetta

Tee näin:

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa ja murskaa keksit vaikkapa kaksinkertaisessa pakastuspussissa kaulimella. Sekoita keksimurut ja voi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi (ole tarkkana ettet vatkaa liian kauan, vaahto saa olla kyllä vaahtoa mutta ei tarvitse olla yhtä jämäkkää kuin esimerkiksi pursotukseen). Sekoita kermaviili, tuorejuusto ja sokerit sekä sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä ja liota pehmenneet liivatelehdet siihen, jäähdytä seosta hetki ja lisää juustoseokseen. Sekoita, jonka jälkeen yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Sekoita pehmeästi mutta hyvin. Tarkista maku, lisää tarvittaessa vaniljasokeria tai sitruunamehua. 

Ota pohja jääkaapista ja levitä kakkumassa tasaisesti vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään.

Parin tunnin päästä tee kiille. (Kokeile hellästi kakun pintaa ja tunnustele, että varmasti pinta kestää jo lämpimän kiilteen kumoamisen siihen päälle.) Liota 2 liivatelehteä kylmässä vedessä. Ota 1 purkki mangopilttiä ja kiehauta taas vettä. Sekoita siihen puristellut liivatteet ja kaada seos piltin sekaan. Kaada kiille jo hiukan hyytyneen kakun pinnalle ja laita takaisin jääkaappiin.

Anna kakun hyytyä kokonaisuudessaan vähintään neljä tuntia jääkaapissa.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin valkoisia minivaahtokarkkeja ja hopeahelmiä, koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua sillä hopeahelmet ainakin sulavat nopeasti.

Nauti. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)