tiistaina, heinäkuuta 02, 2013

Helppo mustikkapiirakka

Teinpä tuossa aamupalaksi mustikkapiirakkaa, ja ajattelin jakaa ohjeen teille muillekin joiden pakkanen tursuilee vieläkin viime kesän mustikoita (tai niiden jotka on olleet ahkeria tänä kesänä jo).

Mustikkapiirakkaa

Pakkanen tyhjäksi!


Mustikkapiirakka


3 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
1,5 dl ruokaöljyä (rypsi)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
pinnalle mustikoita oman maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sitten maito ja öljy. Levitä leivinpaperilla päällystetylle syvälle uunipellille.
Laita pakastemustikat kulhoon ja lisää n. ruokalusikka perunajauhoja ja pyörittele mustikat jauhossa. Tämä estää niiden valumisen piirakan päällä mutta ei ole mitenkään pakollinen toimenpide. :)

Paista piirakkaa 200C noin 20 minuuttia.

Nauti vaikkapa jäätelön kanssa. Oma suosikki on Lidlin vaniljajäätelö! ;)

Herkullista päivää!

-L

2 kommenttia:

  1. Kiva että löytyi tällainen resepti joka muistuttaa äitini käyttämää tuota öljyä vähän epäröin tai siis määrää, mutta kokeillaan. Nyt isi lähtee tyttöjen kanssa leipomis hommiin. Tyttöjä on viisi 3-17v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit. Öljyn voi korvata myös voilla tai margariinilla mutta olen huomannut että öljyllä tulee niin ihanan pehmeitä ja kuohkeita leivonnaisia että käytän oikeastaan vain sitä. :)

      Ihanaa syksyä teille! :)

      Poista

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)