tiistaina, syyskuuta 02, 2014

Pataleipä


Herkullista, Ei mulla muuta. Ai niin, helppoa myös.

Pari teelusikkaa suolaa
Yksi teelusikka kuivahiivaa
Noin 3 ja puoli desiä lämpöistä vettä
Noin 7 ja puoli desiä jauhoja (hiivaleipä, vehnä, ruis, ohra...)
Maun mukaan siemeniä, jyviä, leseitä.

Illalla sotke nuo taikinan osaset yhteen ja jätä kelmun alle kohoamaan yöksi.
Aamupäivällä sitten on aika laittaa uuni lämpiämään 225 C ja laita uuniin kannellinen uunivuoka kuumenemaan.
Kun uuni on lämmin, pyöräytä nopeasti taikina palloksi jauhotetulla pöydällä ja nosta kuumaan vuokaan.
Kansi päälle ja uuniin puoleksi tunniksi, tämän jälkeen kansi pois ja vielä vartti uunissa.
Tarjoile lämpöisenä maidon ja voin kanssa ja nauti!

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)