perjantaina, tammikuuta 30, 2015

GLUTEENITON JA MAIDOTON BROILERIPIIRAS

Hauskaa perjantai-iltaa!

Meidän ystäväpiirissä on yllättävän paljon henkilöitä jotka kärsii allergioista tai jostain muusta syystä noudattaa erikoisruokavaliota.

Tämän perjantain iltapäiväkerhoon (aloitamme uutta perinnettä!!) pyöräytin piiraan joka on gluteeniton (sis. kauraa, ko. henkilölle kaura sopii mutta reseptistä sen voi korvata muulla halutessaan) sekä maidoton eli siinä ei ole käytetty lehmänmaitoa.

























Pohjaan tarvitset:

3 dl jauhoja (käytin 2 dl tattarijauhoja ja 1 dl kauraleseitä)
1 kananmuna
100 g kasvismargariinia (tarkista maidottomuus)
2/3 dl kaurakermaa (oatly)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää sitten muut aineet. Sekoita taikinaksi. Painele jauhotettuun piirasvuokaan. Itse käytin vähän liian pientä vuokaa eli pohja jäi paksuksi joten laitoin tässä vaiheessa 5 min uuniin että kypsyy varmasti.

Täyte:

n. 300 g broilerin suikaleita (hunaja tms. marinadi)
fetajuustoa (esim. rainbow tai pirkka feta tarkista pakkauksen kyljestä että valmistettu vuohen tai lampaan maidosta)
kaurakermaa loppu purkki
3 munaa
paprikaa
paprikajauhetta
chiliä
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa maun mukaan

Ruskista suikaleet ja sipuli sekä valkosipuli. Kaada pohjan päälle. Sekoita kaurakerma, munat ja mausteet ja kaada suikaleiden päälle. Murustele fetajuustoa ja asettele paprikat piiraan päälle. Paista 200C noin puoli tuntia.

Oli yllättäen hyvää! Tattari ei juuri maistunut ja muutenkin oli pehmoisen makuinen piiras, ensi kerralla laitan varmaan lisäksi purjoa, chiliä.. Lisää mausteita koska makua saa ja pitää olla!

Tässä tällainen erilainen vaihtoehto erikoisruokavalioille! Kannattaa toki tarkistaa käykö henkilölle jolle aiot tätä tarjota muu kuin lehmänmaito tai kaura, mutta onneksi nykyään on hyvin saatavilla herkkuja myös heille jotka kärsii jostain allergiasta! :)

Maukasta viikonvaihdetta!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)