Mistä on herttaiset blogit tehty: nuoresta rakkaudesta, omasta kodista, uusista asioista nurkan takana, pienistä onnen murusista. Niistä on herttaiset blogit tehty. "Ajattele suuria, mutta nauti pienistä."
tiistaina, syyskuuta 02, 2014
Pataleipä
Herkullista, Ei mulla muuta. Ai niin, helppoa myös.
Pari teelusikkaa suolaa
Yksi teelusikka kuivahiivaa
Noin 3 ja puoli desiä lämpöistä vettä
Noin 7 ja puoli desiä jauhoja (hiivaleipä, vehnä, ruis, ohra...)
Maun mukaan siemeniä, jyviä, leseitä.
Illalla sotke nuo taikinan osaset yhteen ja jätä kelmun alle kohoamaan yöksi.
Aamupäivällä sitten on aika laittaa uuni lämpiämään 225 C ja laita uuniin kannellinen uunivuoka kuumenemaan.
Kun uuni on lämmin, pyöräytä nopeasti taikina palloksi jauhotetulla pöydällä ja nosta kuumaan vuokaan.
Kansi päälle ja uuniin puoleksi tunniksi, tämän jälkeen kansi pois ja vielä vartti uunissa.
Tarjoile lämpöisenä maidon ja voin kanssa ja nauti!
-Laura
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit lukemassa, olisi kiva kuulla sinustakin joten jätähän jotakin raapustusta! :)